Gunnebo Bageri – Det prisbelönta bageriet

På Gunnebo Kaffehus och Krog kan du njuta av nybakat bröd eller olika bakverk från vårt eget bageri – varje dag!

Köp med brödet hem varje dag!


Hos oss finner du alltid dagsfärskt bröd att köpa med hem. Välj mellan flera sorters surdegsbröd eller varför inte våra populära knäckebröd och skorpor.
Varje morgon från kl. 7 (helger från kl. 8) säljer bageriet nybakat bröd, frallor, kanelbullar och mycket mer från baklucka till vänster om Kaffehuset.

Ekologiskt och närproducerat


Gunnebo Kaffehus och Krog är certifierat av KRAV och Västsvensk mersmak. Vi är också rekommenderade i White Guide Café. Våra bakverk baseras på ekologiska och närproducerade råvaror med inspiration från historiska baktraditioner, samt med inslag och idéer från vår köksträdgården. Under sommarsäsongen dekoreras bakverken med ätbara blommor.

Kulturspannmål


Allt mjöl vi använder här på Gunnebo är KRAV-märkt och vi använder s k kulturspannmål i allt vi bakar. Kulturspannmål är ursprungliga spannmålssorter, från tiden då människan började bosätta sig i större utsträckning och odla sin mark.

Exempel på dessa är urvetesorterna emmer och spelt, samt deras efterföljare – olika lantsorter av vete, som det finns en mängd regionala variationer av. Det finns även kulturvariationer av andra spannmål, som till exempel nakenhavre, nakenkorn och svedjeråg.

Gemensamt för kulturspannmål är att de har en bred genetisk bas vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv, då de har lättare för att anpassa sig till förändringar i klimat och odlingslandskap. Den genetiska variationen gör också att det är svårt för yttre påverkan att slå ut hela skörden.

På Gunnebo använder vi följande mjölsorter: Lantvete, Dinkel, Emmer och Svedjeråg.

Få vårt nyhetsbrev