Gunnebo Kaffehus och Krog får ny köksmästare

För fyra år sedan började han i köket i Gunnebo Kaffehus och Krog. Nu kan vi avslöja att Gunnebokocken Hannes Högberg tar över efter Patrik Sewerin. Den nya köksmästaren utlovar fortsatt fokus på ekologisk och säsongsbetonad mat med noggrant utvalda råvaror.

I sju år har Patrik Sewerin stått bakom grytorna på Gunnebo Kaffehus och Krog. Nu tackar han för sig och lämnar över till Hannes Högberg att axla köksmästarrollen. Efter att ha arbetat tätt tillsammans med Patrik i flera år kommer nu Hannes att fortsätta utveckla Gunnebos ekologiska och säsongsbaserade profil och servera högkvalitativ mat till gästerna.
– Patrik har byggt upp något fantastiskt på Gunnebo. Dels Kaffehusets matprofil, men också ett arbetsklimat där allas idéer får ta plats och en kreativ och god stämning, vilket är en förutsättning för utveckling. Jag ser fram emot att få vara en fortsatt del av detta arbete!

Under Patriks ledning har Gunnebo Kaffehus och Krog utvecklats från bufférestaurang till KRAV-certifierad restaurang med mathantverk i fokus. Ett ansvar som han nu med varm hand ger Hannes Högberg, som han beskriver som kreativ, kompetent och ödmjuk både inför människor och råvaror. Patrik vill också rikta ett stort tack till alla återkommande gäster som följt honom genom åren.
– Tack för den här tiden, det har varit otroligt roligt! Jag känner mig trygg i att lämna över till Hannes, han är en grym kock och har hjärtat på det rätta stället, säger Patrik med ett leende.

Det unika samarbetet med trädgårdsmästarna fortsätter, enligt den nya köksmästaren. Ett samarbete som startades för några år sedan och idag präglar Gunnebos filosofi: från jord till bord. Det som odlas, skördas och hamnar också på tallriken i Gunnebo Kaffehus och Krog.
– Det är ett riktigt privilegium att få ta del av trädgårdsmästarnas kunskap och även inspirerande att få se råvarorna växa alldeles utanför fönstret, säger Hannes.

Patrik Sewerin lämnar Gunnebo Kaffehus och Krog för Garveriet i Floda som öppnar i höst.

Fakta Hannes Högberg

Ålder: 31 år
Bor: Majorna, Göteborg.
Aktuell: som ny köksmästare på Gunnebo Kaffehus och Krog
Månadens bästa råvara: alla vilda örter som börjar komma upp, som bässma!

Få vårt nyhetsbrev