fbpx

RECEPT FRÅN GUNNEBO

Gunnebos kockar har skapat ett enkelt recept med goda smaker som hör den svenska sommaren till. Sverige är ”The Edible Country”, och för dig som bokat bordet vid Gunnebo slott väntar en vegetarisk gör-det-själv-måltid som lyfter svenska, närodlade smaker.

Smörstekt morot med körvel, vildörtssallad, ägg och hasselnötsyoghurt


2 portioner

Ingredienser

300 g morot

50 g smör

75 g yoghurt

40 g hasselnötter

2 st ägg

1 knippe körvel

Salt

Vilda örter

Beroende på säsong finns en hel del vilda örter som ni själva kan plocka i området kring Gunnebo. Ta en promenad och se om ni hittar några örter till salladen.

  • Spansk körvel (följer med ett knippe i korgen)
  • Löktrav
  • Kirskål (späda skott kan ätas råa, och om de vuxit sig större kan ni vända ner dem i pannan med moroten precis innan servering)
  • Bäckbräsma (leta kring vattendrag)
  • Harsyra
  • Ängssyra
  • Svinmålla
  • Kummin (blad och/eller frön)
  • Lind (både blad och blommor)
  • Våtarv (plocka bara bladen, eller vänd ner stjälk med blad i pannan med moroten precis innan servering)

Tillagning

Koka äggen ganska löst, cirka 6 minuter. Lägg åt sidan.

Finhacka hasselnötterna och blanda ut i yoghurten.

Skala och dela moroten i jämnstora bitar. Lägg i kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker moroten, och koka tills den blivit mjuk. Häll av vattnet och lägg moroten åt sidan.

Hacka körveln (stjälk och blad).

Blanda de örter ni hittat till salladen.

Bryn smöret i pannan tills det får en gyllenbrun färg. Lägg i den kokta moroten i det brynta smöret, salta och vänd i en rejäl näve hackad körvel.

Servera moroten med ägget och salladen, ringla över hasselnötsyoghurten och toppa med hackad körvel.

Få vårt nyhetsbrev

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok