Café och restaurang

Mitt i köksträdgården ligger Kaffehus och Krog, som är vårt ekologiska café och restaurang med eget bageri. I första hand, och så långt det går, använder vi oss av råvaror från den egna köksträdgården och vi kompletterar också med råvaror som är producerade i trakten kring Göteborg. 

Öppettider


Vi har öppet 11-16 alla dagar. Lunch serveras mellan 11:30-14:00 vardagar samt 11:30-14:30 på helgdagar.

Meny:

  • Rotselleri & gråärtskräm, rökta äpplen, örtfluff, bakad purjolök, rostade hasselnötter och Filiostus
  • Rostad kardon, rotselleri-och morotsallad med saffran- och kräftolja, kardonsmörssås och dagens fisk.
  • Sesamdressad rödkål, rabarber, sellerimajonnäs, Gunnebokorv smaksatt med fermenterad chili.

Pris: 185 kr inklusive bageriets nygräddade bröd, sallad efter säsong, Rättvisemärkt och ekologiskt kaffe och te.

 

 

För våra yngre besökare


Hos oss kombinerar alla barn sin egen måltid. Är du tillräckligt ung får du själv välja bland de grönsaker, såser och råvaror som finns på dagens meny och om du vill ha fisk, kött eller vegetariskt.

”Jättegott!” Säger Minoo om sin egen specialare bestående av fisk, potatis, morötter, en klick smör och en stor klick gräddfil. ”För jag älskar att dippa” berättar hon och tar en tugga.

Bra att veta för föräldrar

Våra barnportioner kostar hälften så mycket som en vuxenportion. Barn är man upp till 12 år. Våra råvaror är helt ekologiska, närodlade och följer säsongens utbud; Det garanterar att maten är proppfull av nyttiga vitaminer och energi som ger spring i benen.

 

Uteserveringen


På vår stora uteservering kan du slå dig ner vid ett av de många borden utomhus. Här är även hundar välkomna.

 

Vår matfilosofi


Gunnebo Kaffehus och Krog innehar den högsta KRAV-certifieringen vilket innebär att 99.4 % av alla råvaror är ekologiska. Vi är medlem i Hållbara restauranger och även Smaka på Västsverige, vars certifikat intygar att vi ger konsumenten en garanti om att råvarorna som serveras är producerade och förädlade i regionen.

Vi tror starkt på att vi genom maten kan vara med och skapa förändring. Detta genom att vi lagar och skapar mat som tar hänsyn till vår miljö. Vi arbetar ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv tillsammans med vår egen trädgård och med våra lokala producenter. Vi följer årstidsväxlingarna, att arbeta med säsongens ekologiska råvaror är för oss ett naturligt val och vi förlänger gärna säsongens råvaror genom olika konserveringtekniker.