Helgen den 11-12 september öppnar vi åter upp våra prunkande köksträdgårdar och bjuder dagar fyllda av förstklassigt mathantverk, hållbara produkter och råvaror, matlagning, möten och kunskap. Klockan 11-16 båda dagarna står producenter av bland annat honung, grönsaker, kaffe, bär, kött, spannmål, ost, glass och must beredda att berätta om sina produkter. Ett fint tillfälle att få veta mera och handla direkt av mathantverkaren.
Vårt kaffehus flyttar ut och kockarna lagar mat i det fria på vår kafégård. Kom och samtala med kockar och trädgårdsmästare och njut av inspirerande matlagning på nyskördade grönsaker.
Vi kommer i år att anpassa marknaden efter rådande omständigheter och försöka skapa det utrymme som behövs för att vi alla ska kunna visa varandra hänsyn och njuta av stunden på Jordens Mat på Gunnebo Slott.
Mer information kommer när det närmar sig, håll utkik i våra sociala medier.
Varmt välkomna!
Gunnebo slotts trädgård
CCs Havtorns Delikatesser www.cclaxhavtorn.se
Gångemad Fårgård www.gangemad.se
Odlingskooperativet Tillsammans www.tillsammansodlingen.se
Almnäs Bruk www.almnas.com
Ragnarssons www.ragnarssons.com
Kobergvilt www.kobergvilt.se
Holmåkrakött www.holmakrakott.se
Nolhaga Bigård www.nolhagabigard.se
Wästgötarna www.wastgotarna.se
Nöddö Musteri www.noddomusteri.se
Kärrets Grönsaker www.karretsgronsaker.se
Alzoubi farm www.alzoubi.se
Råda gelato www.facebook.com/RadaGelato
Morgon Coffee Roasters www.morgoncoffeeroasters.com
Olivlunden www.olivlunden.se
Från den lilla scenen i gamla köksträdgården kommer vi under helgen att bjuda på intressanta diskussioner kring mat, odling och hållbarhet.
11:00-11:30 Trädgård och restaurangen hälsar välkomna.
11:30-12:00 Vad är kulturspannmål, hur odlar man det och varför? Med Wästgötarna.
12:00-12:30 Lokal mat: Utställare samtalar och berättar.
12:30-13:00 Trädgårdsmästaren och kocken, lagar mat och samtalar om året.
13:00-13:30 Morgon Coffee roasters lär oss allt om hur ett gott kaffe blir till.
13:30-14:00 Naturvin vad är det? Dryckesbutiken lär oss om skillnaden på vin och vin.
14:00-14:30 Vi lär oss om varför det är viktigt att tänka på våra insekter.
14:30-15:00 Almnäsbruk lär oss vad som krävs för och göra en god ost i världsklass.
15:00-15:30 Odla: Producent berättar.
Samordnare: camilla.wihlander@gunneboslott.se