fbpx

Grönt! En heldag med mat och vin

30 september 2017 | 12:30 – 23:00

Grönt – Det lyckliga äktenskapet mellan mat och vin.

Under en heldag vältrar vi oss i välsmak och sundhet. Denna gång är själva kombinationen av mat och vin i centrum. Med ”det gröna” som tema, skapar vi en trestegsraket med utgångspunkt i naturliga viner och omanipulerade råvaror från Gunnebo, allt under ledning av Pontus Elofsson.

Idag importerar Pontus Elofsson naturvin till Sverige med firman Rosforth & Rosforth och undervisar om naturvin i Köpenhamn med kursen ”Chefssomáli”. Tidigare arbetade han med naturvin som sommelier, inte minst som chefsommelier på Noma i 8 år och är också författare till den danska naturvinsboken På Noma får man vin med klumper i (Lindhardt & Ringhof 2012).

På Gunnebo arbetar vi med en kretsloppsgastronomi där säsongens råvaror alltid är i centrum. I våra köksträdgårdar odlas grönsaker och kryddor som används i Gunnebo Kaffehus och Krog. Köksmästare Patrik Sewerin ser även till att smaker sparas till vintersäsongen genom syltning, saftning, syrning och konservering.

Program

12.30 Samling. Mat & vin i kombination – provning av naturviner

17.00 Köksmästare Patrik Sewerin visar runt i Gunnebos trädgårdar

18.30 Middag – det lyckliga äktenskapet mellan mat och vin. Därefter vinbar, försäljning utav naturviner.

 

 

 

När

  • Datum: 30 september 2017
  • Tid: 12:30 - 23:00

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok