Grönt – Det lyckliga äktenskapet mellan mat och vin.
Under en heldag vältrar vi oss i välsmak och sundhet. Denna gång är själva kombinationen av mat och vin i centrum. Med ”det gröna” som tema, skapar vi en trestegsraket med utgångspunkt i naturliga viner och omanipulerade råvaror från Gunnebo, allt under ledning av Pontus Elofsson.
Idag importerar Pontus Elofsson naturvin till Sverige med firman Rosforth & Rosforth och undervisar om naturvin i Köpenhamn med kursen ”Chefssomáli”. Tidigare arbetade han med naturvin som sommelier, inte minst som chefsommelier på Noma i 8 år och är också författare till den danska naturvinsboken På Noma får man vin med klumper i (Lindhardt & Ringhof 2012).
På Gunnebo arbetar vi med en kretsloppsgastronomi där säsongens råvaror alltid är i centrum. I våra köksträdgårdar odlas grönsaker och kryddor som används i Gunnebo Kaffehus och Krog. Köksmästare Patrik Sewerin ser även till att smaker sparas till vintersäsongen genom syltning, saftning, syrning och konservering.
12.30 Samling. Mat & vin i kombination – provning av naturviner
17.00 Köksmästare Patrik Sewerin visar runt i Gunnebos trädgårdar
18.30 Middag – det lyckliga äktenskapet mellan mat och vin. Därefter vinbar, försäljning utav naturviner.