I skenet från de levande ljusen i takkronan och med elden sprakandes i vedugnen erbjuder vi en unik och stämningsfull matupplevelse hos oss. Kom in i Kaffehus och Krog som ligger mitt i slottets köksträdgårdar. Mellan den 3- 21 december serverar vi härlig julmat.
Julmaten på Gunnebo är en smakupplevelse som är långt ifrån traditionell. Under hela året har våra kockar och bagare förvarat råvaror från köksträdgårdarna för att kunna bjuda på ny spännande julmat. En del i Gunnebos hållbarhetsarbete är att hålla menyerna öppna för förändringar. Det blir årstidens råvaror som avgör om vad som hamnar på vår meny och av därför väljer vi att presenterar menyn närmare julen.
På Gunnebo arbetar vi enbart med lokalproducerad hantverksöl och ekologiska hantverksviner från småskaliga vingårdar. Vinodlarna värnar om både miljö och jordar och använder varken bekämpningsmedel eller tillsatser i odlings- och tillverkningsprocessen. Välj till vårt dryckespaket med hantverksvin och öl för 395 kr. Vi serverar dig ett glas till varje rätt och all dryck är speciellt anpassad för en komplett smakupplevelse.
Vi har även goda alkoholfria dryckesalternativ för 195 kr. Dryckerna är gjorda av säsongens bär och grönsaker och är som ett balanserat smakkomplement till menyn. I vårt sortiment ingår även ekologisk must och lemonad från småskaliga musterier och bryggerier som delar vår hållbarhetsfilosofi.
onsdag-fredag kl. 7.00-10.00
måndag-fredag kl. 11.30-16 * lör-sön, 3 december- 22 december – ordinarie lunch och fika
onsdag-lördag från kl. 18.00
Vill ni boka som en större grupp eller ha ett företagsevent går det bra att kontakta oss på kontakt@gunneboslott.se eller 031-334 16 00.
Gunnebo Kaffehus och Krog innehar den högsta KRAV-certifieringen vilket innebär att över 90% av alla råvaror är ekologiska. Vi är medlem i Hållbara restauranger och även Smaka på Västsverige, vars certifikat intygar att vi ger konsumenten en garanti om att råvarorna som serveras är producerade och förädlade i regionen.
Vi tror starkt på att vi genom maten kan vara med och skapa förändring. Detta genom att vi lagar och skapar mat som tar hänsyn till vår miljö. Vi arbetar ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv tillsammans med vår egen trädgård och med våra lokala producenter. Vi följer årstidsväxlingarna, att arbeta med säsongens ekologiska råvaror är för oss ett naturligt val och vi förlänger gärna säsongens råvaror genom olika konserveringtekniker.