Efter en lyckad premiärhelg återstår nu endast fyra tillfällen av middagsöppet, 12-13 oktober samt 2-3 november. Begränsat antal platser. Njut av höstens råvaror i en specialkomponerad femrättersmeny.
Sedan 2015 serveras middagar under fredags- och lördagskvällar i Gunnebo Kaffehus och Krog. Som alltid är det säsongens och platsens unika råvaror som är i fokus. Ett koncept som nu har utvecklats till en femrättersmeny som byts ut varje vecka.
– På Gunnebo vill vi vara kreativa in i det sista och beroende av vad vår trädgård tillsammans med våra producenter kan erbjuda för aktuella råvaror komponerar vi menyn. Ingen vecka är den andra lik, skiftar det i naturen gör det också det på tallriken, och saknar vi något från det färska utbudet söker vi bland årets konservering, säger Hannes Högberg, köksmästare på Gunnebo Kaffehus och Krog.
Men som alltid är det inte bara det som ligger på tallriken som är i fokus, utan även det i glaset. Sedan två år tillbaka serverar Gunnebo Kaffehus och Krog endast viner utan onödiga tillsatser.
– Vi använder så rena råvaror som möjligt, både i mat och i dryck, är det du äter naturligt producerat vill du ju också dricka naturliga viner.
Inför varje tillfälle dyker vi in i trädgårdens och naturens skafferi och skapar en meny utifrån det bästa som veckan har att erbjuda och matchar dessa rätter med de viner vi tycker är mest spännande.
– Middagsöppet i Kaffehuset är ett unikt tillfälle för oss att, i lugn och ro, möta gästen med förhoppningar om inspirerande samtal kring mat och dryck. Vi ser fram emot att möta höstens gäster!
Fast 5-rättersmeny 600 kr per person. Välj till vårt vinpaket med utvalda naturviner för 400 kr per person
Varmt välkomna!