Det prisbelönta bageriet – nybakade läckerheter varje dag

På Gunnebo Kaffehus och Krog kan du njuta av nybakat bröd eller olika bakverk från vårt eget bageri – varje dag! Du avnjuter din fika i tjänstefolksbyggnaden i köksträdgården.
Om vädret tillåter kan du passa på att sitta ute på hönsgården där du har utsikt över köksträdgården med alla förföriska dofter från örter och kryddor.

Ekologiskt och närproducerat


Gunnebo Kaffehus och Krog är certifierat av KRAV och Västsvensk mersmak. Vi är också rekommenderade i White Guide Café. Våra bakverk baseras på ekologiska och närproducerade råvaror med inspiration från historiska baktraditioner, samt med inslag och idéer från vår köksträdgården. Under sommarsäsongen dekoreras bakverken med ätbara blommor.

Ett prisbelönt bageri


2014 blev Gunnebo Kaffehus och Krog utsett till Årets hållbara café av White Guide Café.

Vid fem tillfällen har Gunnebos bageri vunnit priser vid SM i mathantverk. 2010 vann bageriet två silver i två brödkategorier. 2012 tog vi hem två guld för rågsurdegsbröd och småkaka. I oktober 2013 vann bageriet ytterligare tre medaljer; ett guld och ett brons för surdegsbröd samt ett silver för en citron- och mandelbulle. 2014 tog vi hem silver för vårt danska rågbröd och 2015 guld för ett surdegskorvbröd. 2016 tillkom ytterligare två medaljer då bageriet vann silver för linfrö- och anisknäcke samt brons för svedjerågsbröd.

Köp med brödet hem


Hos oss finner du alltid dagsfärskt bröd att köpa med hem. Välj mellan flera sorters surdegsbröd eller varför inte våra populära knäckebröd och skorpor. Allt är bakat på Gunnebo!

KULTURSPANNMÅL

Allt mjöl vi använder här på Gunnebo är KRAV-märkt och vi använder s k kulturspannmål i allt vi bakar. Kulturspannmål är ursprungliga spannmålssorter, från tiden då människan började bosätta sig i större utsträckning och odla sin mark.

Exempel på dessa är urvetesorterna emmer och spelt, samt deras efterföljare - olika lantsorter av vete, som det finns en mängd regionala variationer av. Det finns även kulturvariationer av andra spannmål, som till exempel nakenhavre, nakenkorn och svedjeråg.

Gemensamt för kulturspannmål är att de har en bred genetisk bas vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv, då de har lättare för att anpassa sig till förändringar i klimat och odlingslandskap. Den genetiska variationen gör också att det är svårt för yttre påverkan att slå ut hela skörden.

På Gunnebo använder vi följande mjölsorter: Lantvete, Dinkel, Emmer och Svedjeråg.

Få vårt nyhetsbrev