Maskrosor, kirskål, granskott och svinmålla – de är bara några av de hundratals fantastiska råvaror som den vilda naturen bjuder och som vi själva kan plocka. Att äta vilda växter är gott, nyttigt och lärorikt. Kom med på en heldag tillsammans med Lisen Sundgren och lär dig vad som är ätligt och upplev naturen genom alla sinnen.
Efter en avkopplande tur där vi samlat växter till vår måltid återvänder vi till restaurangen där vi tillsammans med Gunnebos skickliga kockar tillagar en sinnlig måltid av allt det bästa som årstiden erbjuder.
Lisen Sundgren är en av Sveriges mesta ambassadörer för användningen av vilda ätliga växter. Som pionjär inom detta område började hon för över två decennier sedan, och har sedan dess delat med sig av sin kunskap och erfarenhet som prisbelönt författare, föreläsare, kursledare, skribent och mentor. Lisen är dessutom utbildad natur- och skogsterapiguide, kostrådgivare och herbalist/örtterapeut. I mars kommer hennes nya bok ut, Äta vilda växter (Bonnier fakta).
Dagens program:
14:00 Vi möts i den gamla köksträdgården belägen i direkt anslutning till Gunnebo Kaffehus och Krog, där vi går igenom dagens upplägg. Därefter tar vi våra korgar och beger oss ut i Gunnebos kulturreservat. Vid den vackra Hökullen väntar oss en smakrik fika och pratstund. Efter fikapausen fortsätter vår vandring i reservatet, där vi plockar med oss ingredienser till eftermiddagens matlagning.
Ca 17:30 Är vi tillbaka vid kaffehuset där elden sprakar vid muurikorna. Under guidning av Lisen och Gunnebos kockar går vi igenom kvällens upplägg. Det som vi skördat under vandringen har en självklar plats i vår gemensamma matlagning som avslutas med att vi sitter ner och njuter av allt det goda.
22:00 Avslutning.
Pris: 1700 kr inkl. fika, föreläsning och middag på kvällen. Dryck tillkommer till middagen. Aktiviteten lämpar sig för personer över 15 år.