fbpx

Skördemiddag i köksträdgården

19 september 2020 | 18:00 – 23:00

BOKA PLATS till Skördemiddag

Nu njuter vi bokstavligen frukterna av säsongens arbete i köksträdgårdarna – vi skördar och tillagar det som i våras bara var små torra fröer, som nu vuxit till krispiga, saftiga grönsaker.
I år odlar vi inte enbart ekologiska grödor och äldre europeiska kultursorter utan även några specifikt utvalda svenska gamla kulturväxter som ingår i det nordiska projektet Från frö till Fat*.

Smaka på namnen – bondbönan ’Arne’, sockerärten ’Svartbjörnsbyn’, gråärten ’Solleröärt’, kålroten ’Östnor’ och rovan ’Härjedalsk Skålrova’… Grödor som bär ett arv och en historia. Dessa grödor och andra ekologiskt odlade kultursorter kan du få möjlighet att smaka på riktigt på vår skördemiddag lördagen den 19 september.

Vi är så nyfikna på denna kväll! Med oss har vi Fredrik Johnsson, före detta köksmästare och delägare i Restaurang Volt i Stockholm som fått många utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete. Fredrik är även ordförande i Exceptionell Råvara. Fredrik kommer med sitt brinnande intresse för ekologi och verkligt bra råvaror, tillaga en 5-rättersmeny baserad på de kultursorter som odlats hos oss på Gunnebo under våren och sommaren. Menyn kommer till större del tillagas över öppen eld i köksträdgården. Under kvällen kommer även vår trädgårdsmästare Camilla Wihlander, ansvarig för köksträdgårdarna på Gunnebo, att berätta om det som vi får på tallrikarna, de historiska sorterna och deras väg från frö till fat.

Missa inte denna unika kväll, där vi låter de historiska grödorna inspirera till framtidens mat!

Läs mer om de nordiska projektet här.

Pris: 1400 kr/per person. Dryckespaket med naturviner kommer att finnas till försäljning på plats, pris 500 kr
Ingår: 5-rätters skördemiddag till trädgårdsmästarens berättelser samt en välkomstskål
Information: Samling utanför Kaffehus och Krog. kl 18. Antalet deltagare är begränsat till högst 35 personer. Borden placeras med avstånd och handsprit finns utplacerat i lokalen.


Välkommen till en levande 1700-talsmiljö med hantverket i centrum.

På året-runt-öppna Gunnebo kan du först avnjuta en god lunch och därefter kaffebröd från det prisade och KRAV- certifierade bageriet. Lyssna till historier om familjen Hall och lär dig även om biologisk mångfald under en trädgårdsvisning. Kavla upp ärmarna och baka surdegsbröd med en av våra bagare, njut av kammarmusikfestivalens toner i slottssalongen, lyssna till spännande föreläsningar om gångna tider eller handla lokalproducerat hantverk på våra årliga marknader men också i vår slottsbutik. Här finns också unika 1700-talslokaler för bröllop, konferens och högtider. Vi erbjuder en plats full av kunskap men även naturupplevelser och inspiration. Titta vidare för mer information på vår hemsida.

När

  • Datum: 19 september 2020
  • Tid: 18:00 - 23:00

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok