Syndigt god kanelkola
Bjud släkten på denna syndigt goda kanelkola i jul. En riktigt enkelt recept från Gunnebo Bageri. INGREDIENSER: 100 g smör…..
Välkommen till Gunnebos egna bageri!
Mitt i köksträdgården ligger tjänstefolksbyggnaden där vår KRAV-certifierad restaurang med eget bageri dagligen serverar lunch och fika. Våra bakverk baseras på ekologiska och närproducerade råvaror med inspiration från historiska baktraditioner, samt med inslag och idéer från vår köksträdgården. Under sommarsäsongen dekoreras bakverken med ätbara blommor från trädgårdarna.
Hos oss finner du alltid dagsfärskt bröd att köpa med hem. Välj mellan flera sorters surdegsbröd eller varför inte våra populära knäckebröd och skorpor.
Varje morgon från kl. 7 (helger från kl. 8) säljer bageriet nybakat bröd, frallor, kanelbullar och mycket mer från baklucka till vänster om Kaffehuset.
Allt mjöl vi använder här på Gunnebo är KRAV-märkt och vi använder s k kulturspannmål i allt vi bakar. Kulturspannmål är ursprungliga spannmålssorter, från tiden då människan började bosätta sig i större utsträckning och odla sin mark. Exempel på dessa är urvetesorterna emmer och spelt, samt deras efterföljare – olika lantsorter av vete, som det finns en mängd regionala variationer av. Det finns även kulturvariationer av andra spannmål, som till exempel nakenhavre, nakenkorn och svedjeråg. Gemensamt för kulturspannmål är att de har en bred genetisk bas vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv, då de har lättare för att anpassa sig till förändringar i klimat och odlingslandskap. Den genetiska variationen gör också att det är svårt för yttre påverkan att slå ut hela skörden. På Gunnebo använder vi följande mjölsorter: Lantvete, Dinkel, Emmer och Svedjeråg. Du kan också köpa dem i vår butik!