Gunnebo Bageri
Välkommen till Gunnebos bageri! Mitt i köksträdgården ligger vår KRAV-certifierade restaurang med eget bageri. Här bakas allt från grunden, inga…..
Visste du att… Marängdesserten Pavlova är uppkallad efter 1920-talets dansstjärna, ballerinan Anna Pavlova. Den talangfulla ryskan dansade runt hela världen med sitt paradnummer ”Den döende svanen”. Där gestaltar hon just en döende svan ackompanjerad av Camille Saint-Saëns ”La Cygne” (svan på franska). Hon var klädd i en vit fluffig tyllkjol, en så kallad ”tutu”. Det sägs vara just den kjolen som var inspirationen till den fluffiga marängbottnen toppad med luftig grädde.
Gunnebos egna bagare delar här med sig av sin version av denna uppskattade klassiker. Toppad med en god curd av säsongens rabarber och jordgubbar samt grädde, färska bär och blomster.
Äggvita från 3 ägg
1 tsk citronsaft
2,5 dl strösocker
2 tsk maizena
En nypa salt
600 g jordgubbar och rabarber
1/2 dl vatten
2 ½ dl socker
2 ägg
50 g smör
Vispad grädde
Jordgubbar
Vackra blommor och blad från trädgårdsland och natur ex. vresros, fläder eller ringblomma.